Om KIHL´s

KIHL´s produkter produceres i dag på Falster, og har reelt en mere end 100 år gammel historie.


Det hele startede med William Kihl der blev født i København i 1867. I en alder af 16 år blev han ansat som elev på det daværende Løve Apotek i Nykøbing Falster.


Som 24-årig er han færdiguddannet som farmaceut, og

han åbner kort efter sin egen butik "Kihls Hjørne" i

Nykøbing Falser, hvorfra han sælger alt lige fra

livseleksir, tandpasta og rottegift til blæk og

meget andet.


Alle produkterne er udviklet og opfundet af

William Kihl selv, og er fremstillet på hans

egen lille fabrik: Kihls Kemiske Fabrik.

William Kihl´s opskriftsbog eksisterer stadig

Danmarks svar på Georg Gearløs


William Kihl blev hurtigt datidens Georg Gearløs og havde titler på visitkortet som købmand, opfinder og fabrikant. Han levede i en verden med boblende gryder, kolber og destillationsapparater.


Døgnet rundt blev eksperimenteret med at opfinde nye fantastiske produkter og mirakelmidler. 


Magica er navnet på en sand klassiker inden for kategorien vidundermidler.

Den effektive rustfjerner blev nemlig opfundet for over 100 år siden af William Kihl og var også dengang det perfekte middel til fjernelse af rust fra tøj og linned.
Familien Kihl

Da William Kihl dør i 1944 efterlader han over 200 opskrifter på nye produktionsklare opfindelser. Selve forretningen overtages af hans datter, Gudrun, der fører det hele videre, indtil hun dør i en alder af 94 år.

Den moderne KIHL´s


I dag køres produktionen videre på Falster og der er reelt ”cremen” af  alle William Kihl´s eksperimenter, der i dag udgør sortimentet hos Kihl´s.


Siden Gudrun Kihl´s død er specielt varemærket Magica blevet videreudviklet, så det i dag også er effektiv mod rustpletter på stål, fliser, beton, krom, porcelæn og sanitet. 

Ydermere er der udviklet en specialversion, "Magica Bådrens", til fjernelse af vandlinjemærker samt ruststriber og saltskjolde på bla. glasfiberbåde og stålskrog.